Botak Jones Steak !!




Botak Jones မွာ အျမဲတမ္းစားျဖစ္တာက Cajun Chicken. က်န္တာ သိပ္မစားျဖစ္ဘူး။  Hawker Center ေတြမွာ ေရာင္းတယ္လို.သာေျပာတာ သူ. လက္ရာက ေတာ္ရံုတန္ရံု စားေသာက္ဆိုင္ေတြထက္ အပံုၾကီးသာပါတယ္။ ေစ်းလဲ သင့္တင့္တယ္။ ကလီမန္တီမွာ ကိုယ့္အိမ္ေရွ.တင္ တဆိုင္ရွိတယ္။ အလုပ္နားမွာ လည္း တဆိုင္ရွိတယ္။ ဒီေတာ့ ဘိုတနဲ. ညားတာ အဆန္းလားလို.ေျပာရမယ္။ Botak (ဘိုတ) ဆိုတာ ကတံုး သို. ထိပ္ေျပာင္ကိုေျပာတာ။ ဆိုင္ရွင္က Ang Moh( westerner) ပါ။ ကတံုးၾကီး။ တခါတခါသူ.ဆိုင္ကို လာလာၾကည့္တတ္တယ္။ ဟုတ္လားေတာ့ သိပါဘူး။ အဲဒီဆိုင္မွာ ဆဲြထားတဲ့ ပံုနဲ. ကြက္တိမို.လို. ဆိုင္ရွင္လို.ယူဆလို္က္တာ။

စတိတ္ခ္ ကို စားခဲတယ္။ မၾကိဳက္လို. မဟုတ္ပါဘူး။ ေန.တိုင္းစားႏိုင္တဲ့ အစားအေသာက္ထဲမွာ မပါလို.။ ၁ လ ၂ ခါ ၃ ခါ ေလာက္ေတာ့ စားျဖစ္တယ္။ ဘိုတ ဆိုင္က ေစ်းမဆိုးပါဘူး။ Sirloin Steak အသားေကာင္းေကာင္းကို ၁၂.၉၀ ေဒၚလာ ေပးရတယ္။ အသားက ၂၀၀ ဂရမ္ရွိတယ္ထင္တယ္။ အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္နဲ. ေျပာင္းဖူးကိ ုSide dish ယူလိုက္တယ္။ ဘိုတ ေျပာင္းဖူးက သူမ်ားေျပာင္းဖူးနဲ. မတူဝူး။ အဟီး။ ေထာပတ္ေလးနည္းနည္းသုတ္ထားေပးတယ္။ ခ်ဳိေနတာပဲ။

က်က္ေအာင္လုပ္ေပးပါလို. ေျပာေပမဲ့ လွီးလိုက္ရင္ အထဲမွာေတာ့ ေသြးေတြရဲေနတာပဲ။  ေသြးအရသာေလးနဲ.မွ ပိုခ်ဳိလားလို.။ ညွီေတာ့မညွီဘူး။ ကိုယ္က Well Done လို.ေျပာတာေတာင္ ေသြးေတြရဲေနတာ Medium Raw လို.မ်ားသြားေျပာလို.ကေတာ့ ေသြးတစက္စက္က်ေနမယ္ထင္တယ္။ သူငယ္ခ်င္း ဖဦးထုပ္ တေယာက္က ေျပာဘူးတယ္။ အမဲသားက ေသြးပါမွ ပိုခ်ဳိတာတဲ့။ အင္း ဟုတ္ေလာက္တယ္။ Botak Jones ကိုသြားရင္ စတိတ္ခ္ ကို ျမည္းၾကည့္ဖို.မေမ့ပါနဲ.။ း)


ခိုင္ေဝဇံ

3 comments:

Unknown said...

ွSister .. Stake is one of my favorite. This blog makes me hungry. I love the stake "Medium Rare" and it is considered the best of stake cooking ... I saw the pink color on your stake too .. but this one cooked a bit too dark at outside ..but it still look good .. hehe.

khine wai zan said...

yes bro.. they put a bit of sauce on the steak when they grilled it i guess. I dont even need to use the sauce they provided with. :)

Unknown said...

ငါနင့္ကိုသတ္ခ်င္တယ္...အလုပ္ခ်ိန္ဆို၀င္ကိုမၾကည့္ခ်င္ဘူး....ငါဗိုက္ဆာလာပီ...ဟြန္းး