အေမ့့လက္ရာ

အေမ ေရာက္ေနတယ္ေလ။ အေမေရာက္တယ္လို.ေျပာလိုက္ရင္ ဆက္စပ္ျပီးသိရမဲ့ အေၾကာင္းေတြကေတာ့

  • အစားေကာင္း အေသာက္ေကာင္းေတြ စားေနရမယ္။
  • ဟိုဟိုဒီဒီလိုက္ပို.ရလို. အိမ္မွာမရွိတဲ့ အခ်ိန္မ်ားမယ္။
  • အဆူအဆဲ လဲ အသကုန္ခံေနရမယ္။
  • မီနီစကပ္တို. ေဘာင္းဘီတိုတို. ၾကိဳးတကိုင္းအင္းက်ီတို.ကို ေတာ္ရာေနရာမွာ ဖြက္ထားရမယ္။
  • ဘဲနဲ. စကားေျပာရင္ တိုတိုျပတ္ျပတ္ ေျပာရမယ္။ အယင္တုန္းကလုိ ခၽြဲပ်စ္ျပီး ၾကားသူအံထြက္ေအာင္ေျပာလို.မရဘူး။
  • facebook တ္ို.ဘာတို.ညာတို.ကို ေပၚေပၚတင္တင္ သံုးလို.မရဘူး။ သတိထားရမယ္။
အဲလိုအဲလိုေသာ အေၾကာင္းတရားေတြရွိပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ က်န္တာအားလံုးက အေရးမၾကီး။ အစားေကာင္းအေသာက္ေကာင္းက အေရးၾကီးတဲ့အတြက္ ေပ်ာ္တာကေတာ့ ေပ်ာ္ပါတယ္။ း) အေမ့ကို ရခိုင္ဟင္းေတြကိုပဲ အတင္းေရာ အားဒမ ပါ ခ်က္ေပးခိုင္းတယ္။ ဓါတ္ပံုေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဘာမွဆန္းဆန္းျပားျပား ဟင္းေတြမပါပါဘူး။ ဒါေပမယ့္ ေကာင္းတယ္။ း)

ေခါက္ဆြဲသုပ္။ ရခိုင္သုပ္ပါ။ ဆီခ်က္မွာ အေရာင္တင္နဲ. ငပိနဲ.ထည့္ရတယ္။ ျပီးေတာ့ အာလူးေျခထည့္။ အေပၚကၾကက္သြန္စိမ္း၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္နဲ. ၾကက္ဥျပဳတ္အုပ္တာ။ သၾကၤန္တြင္းဆိုရင္ ၾကာဇံကို ဒီအတိုင္းသုပ္စားျပီး အိမ္နီးနားခ်င္းေတြကိုေဝရတယ္။
ဓါတ္ပံုက ဘာမွန္းေတာင္သိပ္မသိသာဘူး။ ဖားသားခ်က္ပါ။ ဖားသားနဲ. မက်ီးႏုနဲ. ဆီျပန္ခ်က္ထားတာ။ း)
ကဒတ္ခ်ဥ္နဲ. ငပိေထာင္း။ ဒါကေတာ့ ရခိုင္စာ မဟုတ္ဘူး။ ကဒတ္ခ်ဥ္က စီးတီးေဟာကဝယ္လာတာ။ ငပိေထာင္းက မြန္ေထာင္း ။ ငရုတ္သီးကိုေလွာ္ျပီးေထာင္းတာ။ မရမ္းသီးလည္းထည့္တယ္။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္နဲ.။ း)
ဒါကေတာ့ ပင္လယ္စာခ်က္။ ပုဇြန္နဲ. ျပည္ၾကီးငါး ကို ရခိုင္က အာလူးအေသးေလးနဲ.ေရာခ်က္တာ။ အဲဒီအာလူးအေသးေလးက ရန္ကုန္မွာေတာင္မရဘူး။ စစ္ေတြကမွာရတယ္။ အမွန္က ဒီလို ဆီက်န္ေရက်န္မခ်က္ပဲနဲ. အဝါခ်က္ေလးခ်က္ရမွာ။ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးနဲ. မက်ီးခ်ဥ္ေလးနဲ.။ း)
ဒါကေတာ့ ဗမာျပည္က လူေတြက ဘာေၾကာင့္တင္တာလဲ ေမးလိမ့္မယ္။ စကၤာပူကလူေတြကေတာ့  သေရက်လိမ့္မယ္။ ျမန္မာလို ရံုးပတီသီး။ ရခိုင္လို ေခ်ာေဒါင့္သီး။ စလံုးမွာ ရွိပ။ မေလးရွားက ဝင္တာေတြ အမ်ားၾကီး ေနရာတိုင္းမွာရွိတယ္။ ဒါေပမဲ့ ဒီလိုႏုႏု ငယ္ငယ္ ၾကြတ္ၾကြတ္ဆပ္ဆပ္ စိမ္းစိမ္းစိုစိုက ေရႊြေလာက္ရွားတယ္။ အဲဒါကို ပုဇြန္စိမ္းေလး ညွပ္ထည့္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ထက္ျခမ္းခဲြ၊ ငပိထည့္ျပီး ရခိုင္ခ်က္ခ်က္ထားတာ။ ဆီမပါဘူး။ က်န္းမာေရးနဲ. ညီညြတ္တယ္။ း)
အဲ ဒါကေတာ့ မုန္လာဥ စပ္တနီ။ ရခိုင္မွာ မုန္လာဥတို. ပဲသီးစိမ္းတို.ကို သုပ္ရင္ စပ္တနီလို.ေခၚတယ္။ ကုလားစကားကလာတယ္လို.ေျပာတာပဲ။ မုန္လာဥ အစိမ္းကိုပါးပါးလွီး ဗနီဂါရည္နဲ. စိမ္ထားရတယ္။ ျပီးေတာ့ မွ ဆီခ်က္နဲ. ႏွမ္းျဖဴးျပီးသုပ္တာ။ 

သုပ္နည္းေတြကိုေတာ့ အျဖစ္ပဲေရးထားတယ္။ ကိုယ္မလုပ္တတ္လုိ.။  ခ်က္ကို နားခြက္က မီးေတာက္တဲ့လူေတြကေတာ့ ၾကည့္လိုက္တာနဲ.သိမွာပဲ။ အဟီး။  ခ်က္နည္း အတိအက် သိခ်င္ရင္ေတာ့ေျပာေပါ့။ အေမ့ကို ေမးၾကည့္ေပးမယ္။

2 comments:

သိဂၤါေက်ာ္ said...

အေမက ဟင္းခ်က္ေကာင္းပံုရတယ္..
သြားေရက်လာျပီ..

Kyaw Nyo Thway said...

ရံုးပတီသီးေၾကာ္ရယ္၊ ငပိေထာင္းရယ္ ၊ ခံတက္ခ်ဉ္ရယ္

Oh Yeahhhhhhhhhhhh !!

:P...