ဒီေန. ကုလားဓါတ္က်တဲ့ေန.ပဲ။
မနက္စားတာက ပလာတာ။
ေန.လည္စာက ဒန္ေပါက္ (Briyani)။
ညေနစာက ဆိတ္ရိုးစြပ္ျပဳတ္။
မနက္ ပလာတာက ထားလိုက္ပါေတာ့။ အက်ယ္မခ်ဲ.ေတာ့ဘူး။
ေန.လည္စာ ထြက္စားမယ္ဆိုေတာ့ အလုပ္က သူငယ္ခ်င္း ကုလားေလး တေယာက္က ေမးတယ္။ ဘရီယာနီ ေကာင္းတာ စားခ်င္လားတဲ့။ သူတို. အိႏၵိယ က ဘရီယာနီ မ်ဳိးတဲ့။ ဒီကဟာေတြလို မဟုတ္ဘူးတဲ့။ သူက ဘယ္ကုလားဆိုင္သြားသြား ဒီကအစားအစာကိုေကာင္းတယ္ လို.ေျပာတတ္တဲ့လူမဟုတ္ဘူး။ သူေတာင္ဒီလိုေျပာတယ္ ဆိုရင္ေတာ့ မဆိုးဘူးပဲ ဆိုျပီး အလုပ္ကလူေတြနဲ. သြားစားတာေပါ့။
ေစာင့္ေနတုန္း ဆိုင္ကို လွည့္ပတ္ၾကည့္ေတာ့ စားေနတဲ့ သံုးဝိုင္းစလံုးမွာ အျဖဴေတြေတြ.တယ္။ အဲ ဒီဆိုင္က ေကာင္းတာေသခ်ာတယ္လို. မွတ္ခ်က္ခ်လိုက္တယ္။ ေျပာျပမယ္ ဘာလို.လဲဆိုတာ။ အျဖဴေတြကို အေနာက္တိုင္း အစားအေသာက္ ဆိုင္မွာေတြ.တာ အဆန္းမဟုတ္ဘူး။ မဲြတဲ့ အျဖဴေတြ လမ္းေဘး ေဟာ္ကာဆိုင္မွာ စားတာလဲ အဆန္းမဟုတ္ဘူး။ အဲ ကိုယ္တို.အာရွက လူေတြက အျဖဴေတြကို အင္မတန္ တန္ဖိုးထားတယ္ေလ။ အျဖဴတေယာက္ေလာက္နဲ. သူငယ္ခ်င္းျဖစ္ရင္ (အာရွမွာေနာ္) လူကို သိပ္လူထင္တာမဟုတ္ဘူး။ ဒီေတာ့ ေတာ္ရံုတန္ရံု အစားအေသာက္ မေကာင္းဘဲနဲ. အျဖဴတေယာက္ကို ေကၽြးဖို. ေခၚမလာဘူး။ အိႏၵိယစတိုင္ အိႏၵိယအစားအစာစစ္စစ္နဲ. အိႏၵိယကို အေကာင္းဆံုး Represent လုပ္တဲ့ ဆိုင္ကို ပဲေခၚလာမွာ။ ဒါက ကိုယ့္အျမင္။ အားလံုးက လည္း ဒီဘရီယာနီပဲ စားေနၾကတယ္ဆိုေတာ့ ေသခ်ာပါတယ္ အေရြးမမွားတာ။ ကိုယ္က အေရြးမွားလို.မရဘူး။ ပထမတဇြန္း မေကာင္းရင္ ကိုယ္ဆက္မစားေတာ့ဘူး။ ေနာက္တပဲြမွာဖို.လည္း ဘယ္ေတာ့မွ မႏွေျမာဘူး။ ဒီပါးစပ္ေလး တေပါက္ပဲရွိတာ သူ.ကို အလိုမလိုက္ရင္ ဘယ္သူ.ကို အလုိသြားလုိက္မလဲ။
ဒီဆိုင္မွာ သေဘာက်တာတခုက ငါးမုန္.ေၾကာ္လိုမ်ဳိး Papadol လို.ေခၚတဲ့ အေၾကာ္ကို အလကားခ်ေပးပါတယ္။ ကုန္ရင္ ထပ္ျဖည့္ေပးတယ္။ အဲဒါေလးကေတာ့ နဂိုတည္းက ၾကိဳက္တယ္။ ေစာင့္တာကေတာ့ ေတာ္ေတာ္ေလး ေစာင့္ရတယ္။ ခဏေနေတာ့ ငေပ်ာရြက္ေလး လာခင္းေပးတယ္။ ငေပ်ာရြက္ေပၚမွာ အခ်ဥ္ရယ္ တျခားဟုိစပ္စပ္ ဒီစပ္စပ္ေလးေတြရယ္ ေရာထားတဲ့ ဟင္းအရံေလးေတြ လာထည့္ေပးသြားတယ္။ ခဏေနက်ေတာ့ ေမွ်ာ္လင့္ေစာင့္စားေနတဲ့ ဘရီယာနီေရာက္လာပါတယ္။ ထမင္းက အဝါလည္းမဟုတ္ဘူး။ ျဖဴျဖဴၾကီး။ ဒံေပါက္ပါဆိုျပီး ဝါဝါၾကီးလည္းမဟုတ္ေတာ့ စိတ္က တညိွဳးၾကီးပဲ။ အိုးေလးနဲ. လာခ်ေပးတယ္။ တေယာက္ စာကေတာ္ေတာ္မ်ားပါတယ္။ အဲဒီအိုးေလးထဲကမွ ခပ္ထုပ္ျပီး ငေပ်ာဖက္ထဲထည့္တယ္။ ခပ္လုိက္တာနဲ. အထဲက ဆိတ္သား ဟင္းနံ.ေလး ေမႊးျပီးေတာ့ ထြက္လာတယ္။ ထမင္းထဲမွာမွ ၾကက္သားနဲ. ဟင္းရည္ပါတခါတည္း ထည့္ထားတာ။ စားၾကည့္ေတာ့ အရသာ ေတာ္ေတာ္ရွိပါတယ္။ ပံုမွန္ဆို အဲေလာက္ပဲြၾကီးရင္ ဘယ္ေတာ့မွ မကုန္ဘူး။ အခုမဆိုးဘူး။ ကုန္တယ္။ ဒါေပမယ့္ သူတို.ဆိုင္က တန္ဒိုရီ ၾကက္ေၾကာ္ (Tandori Chicken) က ထင္သေလာက္မေကာင္းပါဘူး။ ဘရီယာနီက တစ္ပဲြကို ၁၀ ေဒၚလာပါ။ ေစ်းနည္းနည္းၾကီးတယ္လို. ထင္ရေပမယ့္ စားရတာ တန္ပါတယ္။
Chicken Briyani Dum
Tandori Chicken
ျပီးလည္းျပီးေရာ ဘာေသာက္မလဲဆိုေတာ့ ပါလာတဲ့ ၄ ေယာက္စလံုးက တက္ညီလက္ညီ မဆလာတီး (Masala Tea) ေသာက္မယ္တဲ့။ ေအာင္မေလးဟဲ့။ မဆလာတီးရယ္လို.လဲ ေလာကၾကီးမွာ ရွိေသးတာကိုး။ သူတို.က အဲဒါေသာက္ခ်င္လို.ကို လာတာတဲ့။ အဲဒါနဲ. တဇြန္းျမည္းၾကည့္ေတာ့ မဆလာရည္ေသာက္ရသလိုပါပဲ။ ေကာင္းဝူး။ ဘယ္ေကာင္းမလဲ။ သၾကားမွ မထည့္ရေသးပဲနဲ.။ သၾကားက ကိုယ့္ဟာကိုယ္ထည့္ရတယ္။ အေကာင္းဆံုးအရသာ လိုခ်င္ရင္ သၾကား သံုးဇြန္းထည့္ရပါတယ္တဲ့။ ထည့္ျပီးမွ ေသာက္ၾကည့္ေတာ့ မဆိုးပါဝူး။ ပူပူစပ္စပ္ကေလးနဲ. တမ်ဳိးေလးပါ။ သူတို.ကေတာ့ အဲဒီလဖက္ရည္ ေသာက္ရင္ Red Bull ေသာက္သလိုပဲ လန္းတယ္တဲ့့။ လန္းမလန္းေတာ့ မသိဘူး။ အျပန္လမ္းမွာ ကားေပၚမွာ ဇက္ကို က်ဳိးေနေရာပဲ အိပ္ငိုက္တာ။ ညေနစာကို ေခၽြတာျပီး မစားေတာ့ဘူးမွတ္တာ။ အိမ္အျပန္ ကုလားဆိုင္နားက ျဖတ္လာေတာ့ ဆိတ္ရိုးေတြပံုထားတာ ျမင္ေတာ့ မရိုးမရြျဖစ္လာတယ္ စိတ္က။ အဲဒါနဲ. ဆိတ္ရိုးကို ဟင္းရည္တို. ၾကက္ဥတို.နဲ. ေရာခ်က္တဲ့ TULANG တပဲြ ဝယ္လာျပီး အသကုန္စားတာေပါ့။ စားလို.ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။ ေစ်းမၾကီးဘူး။ တပဲြ ေျခာက္က်ပ္ပဲ။ အရိုးထဲမွာ ပါတဲ့ ရိုးတြင္းျခင္ဆီေတြမွ အရသာရွိတာ။ အရိုးမွာ ကပ္ေနတဲ့ အသားနဲ. အရြတ္ေတြကို ကိုက္ရတာကလဲ အရသာ။ ဒါက စားတတ္မွ။ လူေရွ.မွာ စားလို.မရပါဘူး။ မိန္းကေလးဆိုေတာ့ ဆိတ္ရိုးကို အၾကီးအက်ယ္ကုန္းကုန္းကိုက္ရင္ လူၾကည့္ခံရလြန္းလို. အျပင္မွာ မစားေတာ့ဘူး။ အိမ္ေရာက္မွ အရိုးနဲ. အေသအခ်ာ နပန္းလံုးတာေပါ့။
Mutton Bone Marrow .. ေတာက္ ဗိုက္ေတာင္ျပန္ဆာလာတယ္။
2 comments:
Waa... U make me feel hungry. where is that place.
အဘာေလးဟုိင္း နင္ရီးထားေစာ္ india အစားအစာဆုိလုိ့တခ်က္၀င္ဖတ္ခီေစာ္မွာ လွ်ာေရ ပေပါက္က်လခဗ်ာယ္ ပါးပူ...စင္ကာပူလာေက နင္ငါကုိေကြ်းရဖုိ့..:D:)
Post a Comment