ဝက္ေျခေထာက္ေခါက္ဆဲြျပဳတ္

အခုတေလာ အိမ္မွာပဲ စားစားျဖစ္တယ္။ အျပင္ထြက္ျပီး မစားျဖစ္ဘူးရယ္။ မိုးေတြဆက္တိုက္ရြာေနတာလဲပါတယ္။  ဒီေတာ့ အသစ္တင္စရာ ဘေလာ့ပို.စ္က မရွိဘူးျဖစ္ေနတယ္။ ဒီေတာ့ ကိုယ္စဥ္းစားမိတယ္။ အျပင္ထြက္ျပီး မစားရရင္ပဲ ရက္စေတာရင့္တက္မစားရင္ ပဲ ကိုယ့္မွာေရးစရာမရွိေတာ့ဘူးလား။ စားေသာက္ဆိုင္ ရီဗ်ဴးေတြပဲ ေရးေနေတာ့မွာလား။ အစားအေသာက္ ဘေလာ့ဂါလုပ္ခ်င္တဲ့လူတစ္ေယာက္က ကိုယ္တိုင္ေကာ ခ်က္ဖို.ျပဳတ္ဖို. မတတ္သင့္ဘူးလား။ ကိုယ္တိုင္ အစားအေသာက္ ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္း အသစ္ေတြကိုေကာ ထြင္လို.မရဘူးလား။ ဒီလို စဥ္းစားမိျပီးတဲ့ ေနာက္မွာ ကိုယ္နည္းနည္းအားတက္လာတယ္။ ကိုယ္အိမ္မွာ ဟုိဟို ဒီဒီခ်က္စားတာေလးေတြရွိတာပဲ။ တင္လုိ.ရတာပဲ။ ျပီးေတာ့ ပရက္တီကယ္ ျဖစ္တယ္။ သူလိုကိုယ္လို တကိုယ္တည္း အပ်ဳိၾကီး အိုဗာဆီးမွာ အလုပ္လုပ္ေနတဲ့ လူေတြ အလြယ္တကူလုပ္လို.ရတယ္။ ဘာလို.လဲဆိုေတာ့
၁။ ခက္ခက္ခဲခဲ ခ်က္ျပဳတ္စားရတဲ့ ဟာေတြ ကိုယ္မစားဘူး။ အဲေလာက္ထိ မခ်က္တတ္ဘူး။ မိနစ္ ၂၀ စားဖို.ေသာက္ဖို.အတြက္ ၁၀နာရီေလာက္ ခ်က္ရတဲ့ ဟာေတြကို ခ်က္ကို မေနေတာ့ဘူး။ အခ်ိန္ကုန္မခံဘူး။
၂။ ကိုယ္ခ်က္တဲ့နည္း ေတြက လြယ္တယ္။ သံုးတဲ့ ပစၥည္းေတြက ရလြယ္တယ္။ ဟုိ စမံုစပါး ထည့္ရမယ္။ ဖာလာစိ ထည့္ရမယ္။ ဘယ္အရြက္မွထည့္ရမယ္ ဆိုတာေတြမပါဘူး။
၃။ ကိုယ္ခ်က္တဲ့နည္းေတြက ဘယ္သူမွမသိဘူး။ မသိဆို စိတ္ကူးေပါက္ရာ ေပါက္ကရေလးဆယ္ ခ်က္တာကိုး။ ဒါေပမဲ့ ေကာင္းတယ္။
၄။ ရခိုင္ သုပ္၊ခ်က္ ကိုေဘ့စ္လုပ္တဲ့ အတြက္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ ငံငံ စပ္စပ္နဲ. အအီေျပတယ္။ အမ်ား ပါးစပ္နဲ.တည့္တယ္။
၅။ အစားစံု စားတဲ့အတြက္ ခ်က္တဲ့ စတိုင္ေတြက Fusion လ္ိုျဖစ္သြားတယ္။ ျမန္မာခ်က္တစ္ခုတည္း မဟုတ္ေတာ့ဘူး။ ပ်င္းစရာမေကာင္းဘူး။
၆။ အစတုန္းက ကိုယ့္ဟာကို ဒီေလာက္ေတာ္မွန္းမသိဘူး။ ဒါေတြခ်ေရးျပီးမွ ငါေတာ္ေတာ္ေတာ္ပလား ဆိုတာ သိတယ္။

အန္းနီးေဝး . ဟီးဟီး။ ဒီေန.မနက္က အိပ္ရာက မႏိုးစဖူး မနက္ ၅ နာရီခဲြႏိုးတယ္။ ႏိုးမွာေပါ့ တျမန္မေန.က ႏိုက္ဂ်ဴတီဆိုေတာ့ မေန.က တစ္ရက္လံုး ကုလားေသ ကုလားေမာ အိပ္ျပီး ညေန၆နာရီမွ ႏိုးတာၾကီးကို။ ႏိုးႏိုးခ်င္း ဗိုက္ဆာတာ အတင္းပဲ။ ထမင္းလဲ မစားခ်င္ဘူး။ ေနာက္မွာ ဝက္ေျခေထာက္တစ္ထုပ္ ဝယ္ထားတာ သတိရတယ္။ ဝက္ေျခေထာက္ၾကာဇံ လိုမ်ဳိးလုပ္စာရရင္ ေကာင္းမယ္ လို. စိတ္ကူးျပီး အိပ္ရာက ကမန္းကတမ္းထ ခ်က္မဲ့အိုးထဲ ေရေႏြးထည့္က်ဳိ၊ ဝက္သားထည့္ ၊ ဂ်င္း တက္ထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴအၾကီး ၄ ၅ ျခမ္းေလာက္ထည့္ျပီး မီးေအးေအးနဲ. က်ဳိထားလိုက္တယ္။ ျပီးေတာ့ အိပ္ရာထဲျပန္လာ ျပန္ႏွပ္တာေပါ့။


နာရီဝက္ေလာက္က်ေတာ့မွ ၾကက္သြန္နီဥ အေသး ၃ ဥ ေလာက္ေကာက္ထည့္ျပီး ဆားအခ်ုဳိမွုန္.ထည့္ ျပီးတစ္ခါ ပစ္ထားလိုက္ျပန္ေရာ။ ၾကက္သြန္နီက ဟင္းကို ခ်ဳိေစတယ္။ ခဏေနျမည္းၾကည့္ေတာ့ ဝက္သားက အသံုးမက်တာ မခ်ဳိဘူး။ လူကိုေဒါသေတြထြက္ေကာပဲ။ ေနာက္ထက္ မိနစ္၂၀ ေလာက္ေစာင့္ေတာ့မွ ဟင္းရည္ကေမႊးျပီး အနံ.ထြက္လာတယ္။ အေပါ့အငံျမည္းၾကည့္ေတာ့ အေတာ္ပဲ။ ဟင္းရည္လည္းခ်ဳိတယ္။

တကယ္လုိ. ေခါက္ဆဲြကို တစ္ခါတည္းထည့္ျပဳတ္လုိက္ရင္ ၾကာရင္ ပြသြားျပီး စားမေကာင္းေတာ့ဘူး။ ကိုယ္တေယာက္စာ ခ်က္တာ မဟုတ္တဲ့အတြက္ ဟင္းရည္အိုးက အၾကီးၾကီးပါ။ ဝက္ေျခေထာက္တစ္ေခ်ာင္းလံုးဆိုေတာ့ ၆ဖဲ့ေလာက္ရွိတာေပါ့။ ဒီေတာ့ ကိုယ္က ေျခြျပီးစားမယ္လို.စိတ္ကူးတယ္။ က်န္ရင္ ဘူးနဲ.သိမ္းေရခဲသတၱာထဲထည့္ျပီး ျပန္ေႏႊးစားလုိ.ရတယ္ေလ။ ဒါနဲ.ပဲ အိုးအေသးထဲကို ဝက္ေျခေထာက္တစ္ဖဲ့နဲ. ဟင္းရည္ယူျပီးထည့္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ. ငရုတ္ေကာင္းညက္ေအာင္ ေရာေထာင္းျပီး ခြက္ေသးေသးတစ္ခုမွာထည့္တယ္။ အဲဒီအေထာင္း နည္းနည္းယူျပီး ဟင္းရည္မွာခပ္တယ္။

 ျပီးေတာ့ ေခါက္ဆဲြေျခာက္ထုပ္ (ရယ္ဒီမိတ္မဟုတ္) ကို တစ္ခါတည္း ထည့္ျပဳတ္တယ္။ ရယ္ဒီမိတ္ ေခါက္ဆဲြေျခာက္က ေခါက္ဆဲြေတြက ေတာက္ဆတ္ဆတ္နဲ. စားလို.မရဘူး။  ခု ေခါက္ဆဲြေျခာက္ထုပ္က ေပ်ာ့အိျပီးေတာ့ အရမ္းစားလို.ေကာင္းတယ္။ ျပဳတ္လုိက္ရင္ ဆန္နံ. လိုလုိ ေမႊးေမႊးေလးအန႔ံရတယ္။ ေစ်းဆိုင္တိုင္းမွာရတယ္။ ထုိင္ဝမ္ဘက္က ဝင္တာေတြ ပိုေကာင္းတယ္။


White Jade Noodle ပါ။ လိုခ်င္ရင္ဝယ္လို.၇ေအာင္။ ကဲ နံနံပင္မရွိ၊ ပဲရြက္ေတြဘာေတြမရွိ၊ ငရုတ္သီးေထာင္းမရွိေတာ့ ရွိတဲ့ ဆီခ်က္ကေလး အေပၚကတင္ျပီး ျဖစ္သလုိ စားလုိက္ရတာေပါ့။
စားလို.ေကာင္းမဲ့ပံုေလး ေပါက္တယ္ဟုတ္။ အဟင္း အဟင္း။ ဒီေလာက္ေတာ့ ရွိမွာေပါ့။ ဒီလိုခ်က္ရင္ နံနံပင္ ေလးအုပ္ရင္ေကာင္းတယ္။ ေခါက္ဆဲြျပဳတ္တုန္း ပဲရြက္စိ္မ္းစိမ္းေလးေတြ ထည့္ျပဳတ္ရင္လည္း အရသာရွိတယ္။ မႏၱေလးဘက္မွာ ငရုတ္သီးေထာင္းေလးနဲ.တဲြစားတယ္။ အခ်ဳိျပဳတ္တာဆိုေတာ့ အရသာေလးစံုသြားေအာင္ေပါ့။ ကိုယ္ကေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္ေကာင္းေထာင္းေလးထည့္ထားတယ္။ အနံ.ပိုေမႊးျပီးနည္းနည္း ပူသြားတာေပါ့။ ရခိုင္စတိုင္။
ေနာက္အိမ္ေရွ.က ဆုိဖာေပၚထုိင္ မနက္ခင္းသတင္းေလးၾကည့္ျပီး နားနားေနေနစားစားေသာက္ေသာက္ေပါ့။ း)
ေခါက္ဆဲြက အိအိေထြးေထြး ကေလး။ အရသာရွိတယ္။
ဝက္သားကလည္း စိမ္ျပီးျပဳတ္ထားတာဆိုေတာ့ အိေနတာပဲ။  အိမ္မွာလုပ္စားၾကည့္ေလ။ ဘာမွမယ္မယ္ရရထည့္စရာမလိုဘူး။ ဒါေပမဲ့ အခ်ိန္နည္းနည္းၾကာေတာ့ ပိတ္ရက္ပဲလုပ္ၾကေပါ့။ အလုပ္သြားရတဲ့ ရက္ဆိုရင္ေတာ့ မကိုက္ဘူး။ း) ေနာက္ေန.မွ ကင္ခ်ီသုပ္တာတင္အံုးမယ္။

စားႏိုင္ရင္ကိုယ့္ဖို.
ခိုင္ေဝဇံ

0 comments: